Výsledky skupiny AXA v ČR a SR za rok 2011

20. 6. 2012 | Aktualizováno: 4. 8. 2012 Redakce

Finanční skupina AXA oznámila své výsledky v oblasti penzijního připojištění a životního i neživotního pojištění za rok 2011. AXA penzijní fond vykázal čistý zisk ve výši 575 milionů Kč. Zároveň potvrdil svoji pozici mezi největšími třemi penzijními fondy na trhu podle objemu spravovaných aktiv, když na konci roku 2011 spravoval 33,2 miliardy korun. Počet klientů AXA životní pojišťovny vzrostl v průběhu roku 2011 na 269 659, což představuje meziroční nárůst o více jak 8 %. AXA pojišťovně a.s. poklesl v roce 2011 objem hrubého předepsaného pojistného o téměř 20 procent na současných 483 miliónů korun.

AXA penzijní fond a.s.

V roce 2011 AXA penzijní fond potvrdil svou významnou pozici na tuzemském trhu penzijního připojištění, kde zastává místo třetího největšího penzijního fondu v ČR podle objemu spravovaných aktiv. Ten ke konci roku 2011 dosáhl 33,2 miliardy korun, což představuje více jak 14% podíl na trhu penzijního připojištění v České republice. V roce 2011 využívalo služeb AXA penzijního fondu přes 472 tisíc klientů. AXA penzijní fond dosáhl v roce 2011 dobrých ekonomických výsledků, což potvrzuje i vykázaný čistý zisk ve výši 575 miliónů korun. Zhodnocení pro klienty za loňský rok bylo valnou hromadou stanoveno na 1,47 %.

AXA penzijní fond a.s. reprezentuje i v současné velmi dynamické době, a to nejen z pohledu financí, velmi atraktivní formu finančního zabezpečení na důchodový věk. Díky svému kvalitnímu penzijnímu plánu s propracovaným systémem penzí a ostatních dávek, finančním bonusem za sjednání online nebo možností využívat platební kartu AXA a tím si přispívat na penzijní připojištění uspokojuje plně veškeré nároky svých klientů“, uvedl Martin Vogl, generální ředitel skupiny AXA pro ČR a SR.

Hodnocení článku1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězdNehodnoceno

Líbí se Vám článek? Podpořte nás na Facebooku, nasdílejte článek svým přátelům.

Doporučte článek